Snart är grillsäsongen igång! Här hittar du årets grilltrender.

1. Annat än kött på grillen – Sommarens stora trend är att använda grillen som en spis, och laga mer än bara kött på den. Vi kommer sätta grytor, pannor och kastruller på grillen för att laga pajer, koka risotto, baka bröd och grädda pizza. Vissa tror till och med att vi kommer laga frukost och desserter på grillen. Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränser.

2. Finare kött på grillen – Vi vill ha finare kött på grillen i sommar. Förra året gjorde flanksteken entré på mångas grillar. I år tror vi att flanksteken blir ännu vanligare, men även andra och kanske ännu godare bitar är på väg fram som högrevskärna och Butchers’ steak, eller njurtapp som det heter på svenska. 

3. Äta utan bestick – Trenden att äta utan bestick handlar lika mycket om andra rätter som kycklingvingar, spett, revbensspjäll och tacos. Vi på ICA tror framförallt på tacosens genomslag på grillen. Ta gärna den mexikanska middagen ett steg längre och fyll brödet med entrecôte, fisk eller grönsaker. Säkert är i alla fall att bröd i olika former kommer att få en stor plats vid grillen i sommar. 

Källa: ICA Grillrapport 2013

 

Sommarens stora trend är att använda grillen som en spis, och laga mer än bara kött 
på den. Vi kommer sätta grytor, pannor och kastruller på grillen för att laga pajer, koka 
risotto, baka bröd och grädda pizza. Vissa tror till och med att vi kommer laga frukost 
och desserter på grillen. Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränser.. Sommarens stora trend är att använda grillen som en spis, och laga mer än bara kött på den. Vi kommer sätta grytor, pannor och kastruller på grillen för att laga pajer, koka risotto, baka bröd och grädda pizza. Vissa tror till och med att vi kommer laga frukost och desserter på grillen. Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränser.