Den unika kokbokssamlingen – Smaker från hela världen – blev en läsarfavorit. Nu har den även prisats internationellt. Expressens och Allt om mats gemensamma satsning utsågs till bästa kokbokserie vid en stor internationell tävling.

Priset delades ut under Gormand Cookbook Award i Paris, en stor tävling med totalt 6 000 bidrag i olika klasser.
På Allt om mats redaktion är alla glada, men lite överraskade.
– Ingen härifrån var nere i Paris eftersom vi inte trodde att vi hade någon chans att vinna, säger Anne-Charlotte Eriksson, andreredaktör på tidningen.
Klassen som bokserien vann heter ”Best bookazine” – vilket ungefär betyder bästa kokbok gjord av en tidskrift.
På redaktionen har det firats med jordgubbar och bubbel.
Kokboksserien ”Smaker från hela världen” producerades av Allt om mat och såldes tillsammans med Expressen i vintras. Den blev snabbt en succé.
– Det här är vi verkligen glada och inte minst stolta över! Att ”Smaker från hela världen” blev väl mottagen hos våra läsare var tydligt på försäljningen. Och att alla de läsare nu sitter på världens bästa kokboksserie är en tanke och ett faktum som vi naturligtvis gillar, säger Mats Löthén marknadsdirektör på Expressen.

Kokboksserien

Namn: Smaker från hela världen – en unik kokbokssamling i samarbete med Allt Om Mat. Antal böcker: 20 st.
Antal recept: ca 55 st per bok.
Försäljning: Såldes varje onsdag-fredag med Expressen/GT/Kvällsposten för 69 kr. Den första boken ”Italien” var gratis när man köpte Expressen den 5–7 nov 2008, sen kom en ny bok varje onsdag de 19 påföljande veckorna.

Fotnot: Kokböckerna har tyvärr sålt slut och går inte längre att köpa eller beställa.

NUVARANDE Allt Om Mat prisad för bästa kokbokserie
NÄSTA Fiskrecept från St-Jean-de-Luz