Smakrikt och ekologiskt var ledorden när hon komponerade den här vårfräscha räksalladen.

Alexandra Zazzi väljer det närproducerade och ekologiska så långt det går och lagar goda rätter med genuina smaker.

– Jag älskar att laga mat och att kunna göra det med så många närodlade och ekologiska produkter som möjligt är för mig ett stort nöje. I receptet har jag inte skrivit ekologiska alternativ, mitt råd är att köpa så många ingrediense du bara kan från närliggande producenter och med ekomärkning, säger hon.

Tips: kolla in vår säsongsguide för vårens bästa gröna!

Följer säsongerna

Namn: Alexandra Zazzi.
Ålder: 43.
Gör: Frilansande kock, matskribent,
kokboksförfattare och programledare.
Matfilosofi: Jag handlar närodlat, följer säsong och lagar mat utifrån de grönsaker jag får tag i.

Säsongsguiden