Alexandra Zazzi: ”Hela familjen gillar sill”

Hur firar du midsommar?
– Med sill och färskpotatis. Hela familjen är väldigt förtjust i sill, även barnen.
Du är ansiktet utåt för en ny italiensk glass. Är italiensk glass verkligen så speciell?
– Ja, det tycker jag. Det handlar om riktiga råvaror, först och främst.
Är italienarna lika förtjusta i glass som vi?
–  Absolut, men man äter glass på ett annat sätt i Italien. Glassen har lite högre status där, det handlar inte om att köpa en bigpack och skopa upp.
Hur äter en italienare sin glass?
– Hon eller han gör ofta glassätandet till en högtidsstund. Det finns många finare glasskaféer, speciellt längs strandpromenaderna på kusten. Där kan man gå in, beställa sin glass, kanske med en aperitif och bara njuta.
Du kommer med en ny bok i höst. Vad är det för bok?
– Jag har samlat mina krönikor från Göteborgs-Posten; råd, recept och matkunskap av det mest skiftande slag. Jag tyckte det var roligt att göra något annorlunda än en traditionell kokbok den här gången.

Namn: Alexandra Zazzi.
Ålder: 41.
Bor: Göteborg.
Gör: Kock, kokboksförfattare och driver Restaurang La Stazione i Partille.
Aktuell: Med en ny italiensk glasslinje och boken ”Torsdagar med Alexandra”.