Ägg – 7 varianter att göra i påsk

Ägg är ett givet inslag under påsken och på påskbuffén. Men du vet väl att du kan variera de klassiska ägghalvorna. Testa dessa 7 recept på goda äggrecept inför påsk.

Så enkelt kan du variera äggen inför påsk – testa dessa recept på olika uppläggningar och smaksättningar.

Ägghalvor till påsk – sju recept: 

Ägghalvor med krasse och ärtskott

Ägghalvor med krasse och ärtskott är goda att servera till sill och lax på påskbordet. Krassen har en lite kryddig smak som passar fint till äggen.

Se recept här. 

agg

Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök

Testa detta i påsk! Ramslöken kan ersättas med 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk finstrimlad gräslök.

Se recept här. 

ägg-med-ramslökscreme-och-kryddpicklad-lök

Foto: Helén Pe

Ägg fyllda med räkor och löjrom

Recept på ägg fyllda med räkor och löjrom. Äggen kan kokas dagen före, men fyll med kräm samma dag.

Se recept här. 

aggmedrakkram

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ägghalvor med tre goda toppings

Testa dessa goda fyllningar och toppings till ägghalvorna i påsk! Varje fyllning räcker till cirka åtta ägghalvor.

Se recept här. 

agg-topping-recept-bild-webb

Pocherat ägg med sparris och örtcrème

Bra brunchrätt eller förrätt. Forellrommen kan bytas mot en skiva kallrökt lax. Örtcrèmen som blir över är god till fisk, skaldjur, kyckling eller sallad.

Se recept här. 

pocherat-egg

Gubbröra på sked

Gubbröra på sked kan också serveras på små knäcke- eller kavringbitar.

Se recept här. 

rora

Fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön

Recept på fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön. Senapsfröna ger en liten tuggig konsistens till äggen.

Se recept här. 

fyllda-agghalvor