Så enkelt kan du variera äggen inför påsk – testa dessa recept på olika uppläggningar och smaksättningar.
Ägghalvor till påsk – sju recept:
Ägghalvor med krasse och ärtskott
Ägghalvor med krasse och ärtskott är goda att servera till sill och lax på påskbordet. Krassen har en lite kryddig smak som passar fint till äggen.
Ägg med ramslökscrème och kryddpicklad lök
Testa detta i påsk! Ramslöken kan ersättas med 1 hackad vitlöksklyfta och 2 msk finstrimlad gräslök.
Se recept här. Foto: Helén Pe
Ägg fyllda med räkor och löjrom
Recept på ägg fyllda med räkor och löjrom. Äggen kan kokas dagen före, men fyll med kräm samma dag.
Se recept här. Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ägghalvor med tre goda toppings
Testa dessa goda fyllningar och toppings till ägghalvorna i påsk! Varje fyllning räcker till cirka åtta ägghalvor.
Pocherat ägg med sparris och örtcrème
Bra brunchrätt eller förrätt. Forellrommen kan bytas mot en skiva kallrökt lax. Örtcrèmen som blir över är god till fisk, skaldjur, kyckling eller sallad.
Gubbröra på sked
Gubbröra på sked kan också serveras på små knäcke- eller kavringbitar.
Fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön
Recept på fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön. Senapsfröna ger en liten tuggig konsistens till äggen.