Turnéliv och mat är ingen lyckad kombination. Men hiphopartisten Adam Tensta lyckas för det mesta hitta mat som fungerar för honom som vegetarian. – Jag kan alltid äta en vegetarisk pizza.

När hiphopartisten Adam Tensta lagar mat blir det gärna en rätt med quorn i. Fast så värst mycket matlagning blir det nu inte, turnélivet tar för mycket tid.
– Jag var ganska så kräsen när det gäller mat när jag var liten, säger Adam. Jag mötte många matkulturer i Tensta, hemma blev det en mix av det gambianska och det svenska köket. Jag var som de flesta barn ganska nyfiken och frågade en hel del när mamma lagde mat men jag lagade inte mat själv. Nu tycker jag det är kul men det funkar inte som jag lever nu.
Adam växte upp i Stockholmsförorten Tensta, en stadsdel som byggdes inom det så kallade miljonprogrammet på 60-talet. Statusen har varit låg liksom för många andra 60-talsförorter men Adama älskar sin förort där han fortfarande bor.
– Tensta bjuder på olika intryck och olika smaker och jag tycker att det har varit en stor fördel att ta del av allt detta under uppväxten.
Varför blev du vegetarian?
– Jag bestämde mig helt enkelt, jag utmanade mig själv och nu är det över åtta år sedan jag slutade äta kött. Quorn har jag alltid gillat, det är enkelt att laga och smakar gott och jag gillar att få tuggmotstånd. Jag tycker att det har blivit lättare att få bra vegetartisk mate ute på krogen i alla fall i Stockholmsområdet. När jag turnerar får jag anpassa mig det det somm finns på orten, ibland finns det en bra resaturang men ofta bara en korvkiosk eller en pizzeria. Det får fungera i alla fall, jag kan alltid äta en vegetarisk pizza.