Redskap du behöver använda (se i bildspelet ovan hur du ska göra):
- Klotgrill med lock (eller gasolgrill med lock och möjlighet till indirekt grillning)
- Aluminiumform
- Kniv
- Bindgarn i bomull
- Grillbriketter (riktigt många så att de glöder i en timme eller mer)
Indirekt grillning:
En grill med lock fungerar som en ugn, om det inte finns någon glöd direkt under det som ska grillas. Värmen stiger upp runt om köttet/fisken/kycklingen på grillen och hålls kvar under locket. Det går att få samma effekt med en gasolgrill där det går att stänga av en brännare i mitten.
Ingredienser
- 1 gårdskyckling (1,2–1,4 kg), urtagen och sköljd
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 1/2 dl repad, finhackad färsk persilja + basilika
- 4 msk olivolja
- 1 citron
- 3 kvistar färsk rosmarin
- 1 dl vitt vin