9 bra tips från Malhotra

Så grillar du bäst!

  1. Fiskhalster. Fisk går lätt sönder på grillen. Skaffa ett grillhalster och du blir fiskens bästa vän.
  2. Känn efter. Jag läste någonstans ett tips för att se när köttet är klart: Känns det som din hakspets=well done, som din nästipp=medium och som din kind=rare.
  3. Gasolgrill. Glöm kolen, grillen och tändstickorna. Gör det enkelt för dig och skaffa en gasolgrill. Tryck på knappen och vänta en liten stund, sen är det klart att grilla.
  4. Ta ut i förväg. Grilla inte direkt från kylen. Låt ingredienserna stå framme en halvtimme innan de läggs på grillen.
  5. Lägg i blöt. Blötlägg grillspett av trä minst en halvtimme innan grillning så brinner de inte upp.
  6. Underlätta. Olja gärna in grillspett och galler innan grillning så får man enkelt av köttet.
  7. Linda in. Använd gärna bacon lindat runt det du ska grilla så blir det saftigt och gott.
  8. Låt det dofta. Använd rosmarinkvistar som små spett.
  9. Slipp kladdet. En plastpåse är praktiskt när du ska marinera. Lägg marinaden och köttet i plastpåsen och slipp disken.