6 bästa festrecepten på kyckling – redaktionens favoriter

Bjuda på kyckling? Här hittar du redaktionens absoluta favoritrecept som passar till en riktig festmiddag.

Citron- och timjankyckling – perfekt till buffé

Recept på citron- och timjankyckling.

Foto: Lisa Björner

Recept på citron- och timjankyckling.

– Min släkting har gjort den här rätten över 15 gånger. Han tipsar den till alla. Hela familjen gillar den, och även småbarnen. Nästa dag kan man göra en god wrap av den. På sommaren passar den bra med potatissallad och på vinter med ugnspotatis. /Suzanne Ribbing, chefredaktör


Gratinerad parmesankyckling
parmesankyckling

Foto: Ulrika Pousette

– Den gratinerade parmesankycklingen med krämig god sås har jag lagat massvis med gånger. Alla som jag bjudit på den har frågat efter receptet. /Ulla Karlström, redaktionschef

Hel kyckling i ugn – på ett lite snabbare sätt
kyckling paprika

Foto: Joel Wåreus

– Hel kyckling i ugn går fortare om man halverar den. Rökt paprikapulver ger god grillsmak fast den ugnsbakas. Det får gärna bli över till en pasta eller sallad nästa dag.
/Gunilla von Heland, matredaktör.

Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad
Fajitakyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad

Foto: Ulrika Pousette

– Kyckling lagad hel i ugnen blir överlägset saftig och god, dessutom gillar jag den här typen av rätter som lagar sig själv i ugnen. Servera allt på ett stort fat. /Suzanne Ribbing, chefredaktör


Enkel ”Allt på en plåt-kyckling”
allt-i-ett-kyckling

Foto: Anna Kern

Jag älskar den här allt på en plåt-kycklingen. Perfekt att laga till fler på en spontan fredagsmiddag! / Kris Johnson-Jones, matredaktör


Snabb kycklingsallad med persika, halloumi och basilikadressing
Grillad kycklingsallad med persikor, halloumi och basilikadressing

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

– Den här kycklingen är lite lyxig, mättande, jättegod och tar bara 20 minuter att laga. Passar dessutom perfekt på buffébordet. Jag är inte så förtjust i frukt i maten men här
passar det fantastiskt bra med de söta persikorna till sältan i haloumin och basilikadressingen. Välj färdiggrillad kyckling eller grilla själv./Suzanne Ribbing, chefredaktör