Älskar du choklad? Fira alla hjärtans dag på ett hotell som tar din söta passion på allvar. Spana in de här chokladhotellen.

1. Hotel Sacher, Wien, Österrike.

Det femstjärniga hotellet grundades 1876 och är bland annat känt för sin Sachertårta. Denna tårta är en av Österrikes mest karaktäristiska desserter och stolthet, en chokladkaka med aprikosfyllning. Det sägs att tårtan serverades av hotellets grundare, Papa Sacher, redan år 1832. Hotellets café, Café Sacher Wien, bjuder på en typisk wiensk atomsfär och är en perfekt plats att dela en romantisk tårtlunch på den 14:e februari.

 

2. Etruscan Chocohotel, Perugia, Italien

Etruscan Chocohotel är helt tillägnat choklad – både inredning och rumsnyckel inspirerade av den klassiska rutiga chokladkakan. På Etruscan är det i princip bara poolen som inte är fylld av choklad. Hotellfrukosten består av både söta välsmakande pajer, croissanter, frukt, Nutella (såklart) och massor av frukostmat på temat choklad.

3. Du Cadran, Paris, Frankrike.

Hotel Du Cadran ligger bara några minuter från Eiffeltornet och Champs-Elysées. Du Cadran har en egen chokladbar, och här är alla gäster välkomna att ta ett litet pit stop innan de beger sig ut på äventyr i kärlekens stad. 

 

4. The Chocolate Boutique Hotel, Bournemouth, England.


The Chocolate Boutique Hotel får du choklad serverad varje dag på ditt rum, och en morgon bara måste du testa hotellets kända chokladpannkakor. Ett annat tips är att boka hotellets Alla hjärtans dag-paket där en belgisk chokladfontän kommer i sällskap av jordgubbar, marshmallows, chokladrån och en flaska Cava.

 

5. Rosas & Xocolate, Merida, Mexiko.

 

Rosas och Xocolate Merida Hotellets specialitet är chokladterapi. En kroppsvård som sägs utnyttja kakaons helande egenskaper för att öka ditt mentala och fysiska välbefinnande. Behandlingen blandar en speciell typ av choklad med olika oljor.