37 nyheter till din vinkällare

Håll i er! Här kommer 37 flaskor – betygsatta och klara för test. Betygen är satta av vinexperten Gunilla Hultgren Karell.

5 getingar!

Cigarra Syrah Tinta Barocca 2007
Delikat, mörk frukt med kryddiga toner. Ett rejält och robust vin med bra längd. Serveras med fördel till lammfärsbiffar med couscous. 


Allegrini Valpolicella Superiore 2005

Här är det balans som råder. Körsbär, lätt krydda och spänstiga syror. Mycket användbart, testa till en rosastekt rostbiff med potatiskaka.


Domingos Private Collection Reserva Touriga Nacional 2007

Läckert, smakrik med smak av moreller, vildhallon och delikat krydda, unga syror. Till grillat kött med coleslaw.

Morone 2005
Fin, mogen fruktighet med drag av friska bär, integrerad fatkaraktär och lång, stilig eftersmak. Till helstekt oxfilé med örtig potatispuré.

4 getingar

Perdera 2007
Läcker frukt med inslag av lakrits, örter och finstämda syror. Sardinskt vin som med fördel serveras till grillat fläskkött med rostade grönsaker. 


Opal Springs Reserve Shiraz Cabernet Sauvignon Tempranillo 2008

Kul vin med lite yvig känsla. Skogsbär, örter, lakrits med unga, friska syror. Till kryddiga kycklingklubbor med blandad sallad. 

Borsao Barrica Selecciión 2007
Stor och maffig smak med mogna plommon, kryddor i rätt tufft snitt. Passar till en grillad biff vitlökssmör och klyftpotatis.

Ascender Cellars Shiraz 2008
Generöst och öppen stil med mogen, mörk frukt och fin krydda. Okomplicerat och schyst rödvin som blir bra till smakrika pastarätter.


Remparts des Ceps Dorés Rouge 2007

Frisk och frejdig med sötkryddig frukt och färska örter i smaken. Till lammfärsburgare med potatispuré.


Finca Quara Reserva Cab. Sauvignon Malbec Syrah 2006

Kul med mörkkryddig frukt, koncentrerad med snärt i eftersmaken. Utmärkt till en biff med rödlökssmör.

Alta Cima 2007
Smakrikt med örter och eld och mogen, mörk frukt. Passar till en köttbit med smakrika tillbehör.

Morello Nebbiolo Merlot 2007
Personligt vin med soft smak med mogna bär, drag av russin och kryddor. Funkar till en thaikryddad biffgryta med nudlar.


Canonica a Cerreto Riserva 2005

Tät, körsbärsmättad smak drag av tobak, läder och fatkrydda. Intensiv, tuff och med bra längd. Gott till en kryddig biff med bönsallad.


Xavier Chateauneuf-du-Pape 2007

Smakrikt med kryddig, mörk frukt, inslag av färsk tobak och örter. Maffigt men balanserat. Står det viltstek på menyn, är det bara att korka upp.

Château de Valois 2006
En fin pomerol med mörka plommon, krydda och strama syror. Till en saftig stek med mustig rödvinssås och rostad potatis.


3 getingar


Grand Sud Syrah Cabernet 2007

Tät smak med inslag av hallon, vingummin och lakrits. Robust historia som passar till exempelvis en grillad lammkorv med potatissallad.


Robertson Shiraz Mourvèdre Viognier 2008

Stadig smak med mörk frukt, rökiga toner och alkoholhetta i eftersmaken. Till mustiga köttgrytor, till exempel. Finns även på halvflaska.

Douglas Green Fairtrade Cabernet Sauvignon Merlot 2008
Ganska tuff och bredbent med mörk frukt och paprika i smaken. Helt OK till exempelvis grillade kötträtter.

Michelton Victoria Serier Shiraz Mourvèdre Viognier 2008
Mjuk, syltig smak med mint, vanilj och hallon i smaken. Servera till fläskfilé med skysås och pressad potatis.

Beronia Viticultura Ecológica 2006
Smakrik med mörk, mogen frukt, kryddor, vanilj och lite lakrits. Passar till lammstek med rödvinssky och potatisgratäng.

Primitivo di Manduria 2007
Smakrik med russintoner och lite gummi i smaken. Eldig avslutning. Utmärkt till långkokad köttsås med pasta.


Havana Hills Limeroad Cab. Sauvignon Merlot Petit Verdot 2007

Örtig, mörk frukt med lätt rökig ton och sträv känsla. Till exempelvis sesampanerad fläskfilé med örtsallad.


Moebius Tempranillo 2006

Smak av mörka bär, plommon och ett drag av tobak. Trevlig och generös som med fördel dricks till grillad lammburgare.     


Antisto Malbec 2006

Sträv, tuff med rik frukt. Ingenting för veklingar. Servera till en köttbit med krispiga pommes frites.

Vedré 2006
Tät, intensiv smak som påminner om mogna bär, russin, choklad. Till en köttgryta med sting.

Windsor Three Vines 2007
Saftig och nästan parfymerad med örter och mogen frukt. Till kryddiga revbensspjäll.


Tapiz Reserva Malbec 2006

Koncentrerat och stabilt med plommonaktig frukt och eldig känsla i eftersmaken. Till en smakrik kötträtt.

Santa Helena Vernus Cabernet Sauvignon 2006
Inbjudande och öppen smak med vinbär, färska örter med sötaktig frukt. Servera till ugnsrostad kyckling med rotfrukter.


Mercurey Premier Cru 2006

Kryddig smak med drag av jordgubbar, mandelmassa, färska örter och syror. Till ett stekt ankbröst med hasselbackspotatis.


Claremont Reserve Cabernet Sauvignon 2006

Drag av klöver, mint och cassis. Generös med lång, eldig smak. Till exempelvis ett ankbröst med balsamsky.

2 getingar


Cape Heights Cabernet Merlot Shiraz 2008

Smak som påminner om björnbär, bacon och gummi.


Santa Ines Organic Cabernet Malbec Carmenère 2007

Mörkkryddig med inslag av färska örter. Alkoholstinn.


Paul Sapin Merlot 2007

Kärva mörka bär med aningen krydda och beska.
 

Ramiro Garnacha 2007
Rustik och mörkkryddig i lite motsträvig stil.

Schuchmann Sapervi 2007
Smak med mogna mörka bär i tät, lite vresig stil med ihopsnörpt eftersmak.

1 geting


King Fish Cabernet Sauvignon 2007

Blåbärssoppeliknande med drag av sötlakrits.


Siesta Loacl 8,5

Gammal hallonsaft med både kärva och söta drag.
 

Länkar

 

Orkar du mer? – 26 vita viner med betyg

 

4 nya mousserande – med betyg

 

Påskmat är gott – här har du påskölen