Bästa vinerna under 2008? Tidningen Allt om Vins 30 man starka jury har röstat och gett en tysk och en portugis första platserna.

Vilket är Sveriges bästa vin? Ja, om inte en jury bestående av 30 av Sveriges bästa vinjournalister kan berätta det, vem kan berätta det då? Det är tidningen Allt om Vin som genomfört sin numera klassiska omröstning och utsett de bästa vinerna i Sverige. Dags att rusa till affären alltså!

 

I juryn ingår idel kända namn med bland andra Allt Om Mat:s vingrupp. Den består av Magnus Waern, Mischa Billing, Janne Holmström och Gunilla Hultgren Karell, samma vingrupp som bedömer vinerna här på VinVin.se – du får deras bedömningar när du söker på olika viner i vårt vinsök.

 

Bland vinnarna hittar man två tyskar, en portugis, en italienare och lite annat smått och gott, sammantaget en fantastisk sammanställning av det bästa som det svenska vinåret gett. Räkna med att vissa av vinerna på listan tar slut rätt fort i din butik….

 

Bästa vita vin 2008

Georg Breuer Riesling Sauvage 2007, (5899), 109 kronor

 

Bästa röda vin 2008

Vila Santa 2006, (12507), 99 kronor

 

Bästa vita boxen

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, (22424), 186 kronor

 

Bästa röda boxen

Barone Ricasoli Formulae, (12300), 224 kronor

 

Tidningen Allt om Vin drivs av vinjournalisterna Håkan Larsson och Bengt-Göran Kronstam och deras årliga juryomröstning har kommit att bli en av de viktigaste vinhändelserna i Sverige.