Med vårvärme och sol öppnar sig helt nya matlagningsmöjligheter och det är med glädje vi drar igång grillsäsongen. Här är elva smarriga rätter och tillbehör att testa.

1. Grilla kött till tacos

Grillat

Källa

De här är fyllda med grillad fläskkarré och coleslaw gjord på grönkål och vårlök. Här hittar du ett recept på något liknande: Sliced pork sandwich. Perfekt när alla kan fylla med det man själv gillar!

 

2. Spett med kyckling och grönsaker

Kycklingspett

Källa

Här har man trätt på kronärtskockshjärtan, sparris och serverar med en mynta- och getostyoghurt. Här hittar du recept på kycklingspett och myntayoghurt.

 

3. Aubergine på grillen

Grillad aubergine

Källa

Purjolök, fikon, körsbärstomater, vitlök och mozzarella gör det här till en dröm för vegetarianer! Här hittar du recept på grillad aubergine.

 

4. Grilla fyllning till vietnamesiska vårrullar

Grilla till vårrulle

Källa

Här har man grillat räkor till vårrullar och fyllt med grönsaker och nudlar. Här finns ett recept på vietnamesiska vårrullar med räkor. Extra kul om alla får fylla sina egna rullar vid bordet!

 

5. Grilla ostron

Grillade ostron

Källa

Festligt för finsmakaren! De här är grillade på medelvärme i 8–10 minuter. Här hittar du ett recept.

 

6. Sötpotatis som tillbehör

Grillad sötpotatis

Källa

De här sötpotatisklyftorna är först kokade och sedan penslade med olivolja, salt, peppar, farinsocker, cayennepeppar, kanel och malen kryddnejlika. Här finns ett recept på grillad sötpotatis med fetaoströra.

 

7. Kebabspett

Kycklingkebab

Källa

Spett med kyckling, körsbärstomat, champinjon, vitlök och paprika – mums! Här finns recept på kycklingkebab.

 

8. Halloumi och nektarin på spett

Grillade spett med halloumi

Källa

De här har garnerats med persilja, mynta, olivolja, citron och honung. Perfekt för vegetarianer eller som tillbehör till kött! Här finns ett recept på något liknande: Sandwich med halloumi och persika.

 

9. Fikon

Grillade fikon

Källa

De här grillade godsakerna serveras med vaniljglass och jordgubbssås. Här finns ett recept på jordgubbssås och här finns ett recept på grillade fikon- och parmaknyten.

 

10. Ananas

Grillad ananas

Källa

En klassiker som är riktigt smarrig. Här serverad med vaniljglass. Annars kanske grillad ananas med kokossås kan vara något? Eller grillad ananas med chokladmascarpone?

 

11. Grillad persika

Grillad periska

Källa

Riktigt smarrig avslutning på grillmiddagen! Den här serveras med ricotta och balsamico glaze. Kanske vill du hellre servera persikan med vaniljmascarpone? Eller med vit choklad?

Mer sugen på picknick i helgen? Kolla in 15 läckra idéer att inspireras av till picknicken!