10 goda viner under hundralappen

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell tipsar dig om prisvärda viner just nu.

Conde de Valdemar Crianza 2004 (12659) Spanien, 72 kronor
Smakrikt och vitalt med spänstig frukt och krydda. Gott till myntakryddade lammfärsbiffar med knapriga potatisklyftor.

Banrock Station Chardonnay 2007 (6481) Australien, 65 kronor
 Ett skönt saftigt och okomplicerat vin med tropisk frukt och bra syra. Serveras med fördel till en krämig grönsaksrisotto.

Vicar’s Choice Sauvignon Blanc 2007 (12000) Nya Zeeland, 89 kronor
Utmärkt fräscht med krispiga, aptitretande fläder- och citrustoner. Som drink eller till exempelvis halstrade pilgrimsmusslor.

Couvent de Jacobins Bourgogne Blanc 2006 (5798) Frankrike, 99 kronor
Ny årgång på härlig bourgogne. Rik, smörig med drag av nötter. Till stekt ankbröst med citrussås och pressad potatis.

Weinberg Riesling 2006 (7190) Tyskland, 59 kronor
Halvtorrt vin med trevlig, frisk druvkaraktär. Citrus och en aning honung i behaglig mix. Till en fräsch räksallad.

Espiritu de Chile Gewürztraminer 2007 (99026) Chile, 65 kronor
Blommigt och aromatiskt vin med lite parfymerad touch. Kul till en thai-inspirerad kycklingrätt med chili och cocosmjölk.

Farnese Sangiovese 2006 (2344) Italien, 59 kronor
Ett fräscht, lättsamt vin med massor av körsbär och lite örter i smaken. Perfekt till den hemgjorda pizzan med lufttorkad skinka och ruccola.

Sophia Cabernet Sauvignon 2006 (22600) Bulgarien, 51 kronor
Ett lättsamt och mjukt rödvin med drag av vinbär och lätt örtig ton. Perfekt till en kycklingsallad.

Rex Watson Petit Verdot Shiraz 2007 (98756) Australien, 59 kronor
Supergeneröst med massor av mörka bär, krydda och drag av vingummi. Passar till salviastekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis.

Idrias Sevil 2003 (98614) Spanien, 78 kronor
Mörk frukt, med djup, lite örtig smak. Torkad frukt och rostade toner i eftersmaken. Till en helstekt oxfilé med rödvinssås.