10 goda viner till sommarens grillfester

Under sommaren äter vi gärna grillat till middag. Här är vinerna som passar till maten.

La Gascogne par Alain Brumont 2007 (2882) Frankrike, 75 kronor. Lätt aromatiskt med fin, fräsch frukt, drag av lime och melon.
Utmärkt till ugsnsbakad fisk med citron och olivolja. 
Betyg 5

Gräsö Riesling Classic 2007 (6052) Tyskland, 65 kronor. Enkel men supertrevlig med pytteliten druvsötma i eftersmaken. Gott till wokade räkor med chili och ingefära.
Betyg 4

Cono Sur Gewürztraminer 2007 (6695) Chile, 73 kronor.
Ett kryddigt, lite egensinnigt vin med färsk frukt och honung i smaken.
Passar till exempelvis kallrökt lax med romsås.
Betyg 4

Simonsig Chardonnay 2007 (2032) Sydafrika, 83 kronor. Smörigt, smakrikt och rejält vin med nötiga toner. För den som gillar vitt med rätt mycket kraft. Serveras med fördel till grillat fläskkött.
Betyg 4

Les Palombières 2007 (2715) Frankrike, 60 kronor.
Ett diskret men friskt druvigt vin med aromatiska, lite syrliga toner. Till en sallad med getost och pinjenötter.
Betyg 3

De Bortoli Shiraz 2007 (6280) Australien, 68 kronor. Skön, generös smak med toner av skogshallon, vanilj och lakrits. Passar till currymarinerad kycklingfilé med jordnötssås och ris.
Betyg 5

Château Gratien 2006 (2236) Frankrike, 79 kronor. Tät smak med massor av mörka bär och färska örter. Gott till lammburgare med västerbottenkräm.
Betyg 5

Canaletto Nero d´Avola Merlot 2007 (22381) Italien, 65 kronor.
Ett friskt och spänstigt vin med toner av körsbär, blåbär och lätt krydda. Testa till pasta med bacon och broccoli.
Betyg 4

Carmen Cabernet Sauvignon 2006 (16677) Chile, 72 kronor. Vinbär, örter och mynta i en delikat sammanslutning. Ett vin som fungerar till mycket – exempelvis en god, grillad köttbit med rödvinssås.
Betyg 4

7 Deadly Zins 2006 (6690) USA, 99 kronor. Fullt ös med kryddig, mörk, söt frukt i storvulen och direkt stil. Till grillade revbensspjäll med tomat- och löksallad.
Betyg 4