Vilka är VM-kvalets matvinnare?

Säg den danska pub som inte har smörrebröd på menyn. Danmarks nationalrätt går att variera efter smak, som här med ett grovt rågbröd och röra från havet. Kanin med rödvinssås, Stuffat Tal-Fenek, är Maltas nationalrätt. Prova den här rödvinssåsen med smak av choklad till kanin eller annat viltkött. I matkretsar är Ungern oftast synonymt med en mustig gulasch. Prova vår variant som värmer när kvällarna blivit kallare. Det albanska köket har knappast nått världsrykte. Rätterna liknar ofta de på balkan i stort, och innehåller ofta kött och mjölk från får. Bjud på lammspett med mynta, citron och vitlök, gärna den 14 oktober då Sverige tar emot Albanien på Råsunda. Bacalao, torskfisk, äts ofta i portugisiska hem. Ugnsfisk med medelhavstäcke är vårt portugisiska bidrag i matkvalet. Välj fisk efter tycke och smak. Köttbullar, pytt i panna, sill och isterband – det finns många rätter på den typiskt svenska matsedeln. Vi manar på det svenska landslaget med en klassisk köttfärslimpa med kokt potatis och primörer.