Vårfräscha buffén till Valborg

Bjud in vännerna och hälsa våren välkommen med en härlig Valborgsbuffé.

Annonsen laddas.

– God mat ska vara enkelt, tycker matskribenten och kokboksförfattaren Caroline Hofberg. Här är hennes recept och bästa tipsen för att lyckas med en buffé i goda vänners lag.

1 Hyr in. Blir ni många på festen kan det bli lika billigt att hyra glas och porslin som att köpa fina servetter och plastglas. Dessutom slipper du disken.

2 Valfri dryck
. Det är gästvänligt och självklart att alltid erbjuda goda alkoholfria alternativ till buffén, såväl bordsvatten som öl och vin.

3 Räkna rätt. Om buffén består av tre eller fler rätter brukar det vara lagom att räkna med 50 g kallskuret kött, paté, kyckling eller liknande per person och rätt.

4 Slösa.
Grönsallad är både vackert och gott på buffébordet. Blanda flera sorter och lägg upp på stora fat.

5 Filtar.
Visst är det härligt att sitta ute på valborgsmässoafton, men kvällen kan bli kylig, så lägg ut gott om filtar eller tjocka sjalar som gästerna kan svepa om sig.

 Bästa box-vinerna till din valborgsfest!

Kika in här på proffstipsen på vinvin.se

Carolines meny

Huvudrätter

Fläskfiléspett fajita

Salsa på sharonfrukt och svarta bönor

Avokadosallad

Kryddig yoghurtsås

Limeyoghurt med koriander

Sött efter

Krämig limepaj 

Ananassallad med kokos

Komplettera med:

Varma tortillabröd, nachos, feferoni, tacosås

Namn: Caroline Hofberg.
Ålder: 41.
Yrke: Frilansande matskribent och kokboksförfattare.
Aktuell: Kommer snart med en ny bok om italiensk mat.