Vårfräsch festfilé

Sköna maj är här med många tillfällen till både små och stora fester.
Vi dukar upp bufféer, grillar och lagar gärna fläskfilé med fräscha smaker och tillbehör.

Annonsen laddas.

BBQ–filé med potatissallad

Helstekt filé med fruktsalsa

Ugnstekt filé med melon & feta

Filéspett med yoghurtsås & tabouleh

Stekt med grillade grönsaker
 

Fem smarta tips

1. Wokad. Fläskfilé skuren i strimlor passar fint att woka.

2. Lätt torr. Stek inte fläskfilé för länge, då blir den torr.

3. Tempen. Använd gärna en köttermometer, fläskfilén är klar vid en innertemperatur på 65 grader.

4. Sjud filé. Det är gott att sjuda (inte koka) fläskfilé i grönsaksbuljong och vitt vin plus en kvist rosmarin.

5. Kallskuren. Servera helstekt kall fläskfilé skuren i tunna skivor med en kall örtsås på buffébordet.