Vår nya bloggare lär dig allt om dukning

Fyra frågor till vår nya bloggare Catharina Lindeberg-Berhardsson, designer, florist och professionell dukare.

Annonsen laddas.

 

Vad kommer man kunna läsa om i din blogg?

 – På min blogg ska jag försöka ge tips, idéer, trender och färger i säsong. Att på ett enkelt sätt kunna duka med hjälp av årstiderna i kombination med grönsaker, blommor och material från naturen. Även ge tips om var man kan köpa olika ting.

Hur blev du intresserad av dukning?

 – Jag är egentligen designer från början. Efter att ha bott flera år i Belgien, där jag såg alla dessa vackra kombinationer av blommor, grönsaker och omsorgen om det dukade bordet, blev intresset så stort att jag hoppade på en floristutbildning. Känslan för färg och design kände jag redan fanns, så vad jag behövde var praktisk kunskap.  Efter hand som det började " poppa upp" kokböcker, hittade jag en "nisch" som inte fanns. Maten måste ju sättas på ett dukat bord! Maten tillsammans med det dukade bordet är en totalupplevelse! Då skrev jag den första boken "Catharina dukar" 2005.

När man dukar ett bord vad är det viktigaste?

 – När man dukar ett bord är det viktigt att få en aha-upplevelse, det ska kännas välkomnande, intressant, spännande. Gästerna ska kunna samtala om bordet. Det är helt okej att duka med ett material t. ex. äpplen, men inte bara några stycken, utan massor över hela bordet och duka gärna ovanpå dem! Inte bara några löv, utan täck hela bordet! Det är mängden som ger känslan.

Vad är roligast med dukning och arrangemang tycker du?

– Det roligaste med dukning, arrangemang är att man kan duka med allt och att det blir så uppskattat. Det första man ser när man kommer till en middag eller fest är det dukade bordet. Det är bordet som "sätter" stämningen, sen kommer maten.


Här kan du få tips

Gå direkt till bloggen Catharina dukar här.