Uppesittarkväll med skinka och godispyssel

Dan före dopparedan är julens kanske mysigaste tid. Vi pyntar och fejar och lagar den sista julmaten. Här är några tips på snabba sista minuten-snapsar och recept som kan behövas denna kväll.

Annonsen laddas.

JULSNAPS MED PEPPARROT (1 sats)
En snabbgjord snaps som passar till julbordet.
Ingredienser
0,2 st pepparrot, 1 cm
3 dl brännvin special
0,5 tsk honung
Tillagning
1. Skala pepparroten och lägg hela biten i brännvinet. Häll i honungen.
2. Låt pepparroten ligga i 6-7 timmar, ta sedan upp den och släng den.
3. Häll upp på fin flaska.

SAFFRANSSNAPS (7 dl)
Den gyllengula snapsen är smaksatt med citron, apelsin och saffran.
Den serveras väl kyld och passar även utmärkt som drink.
Ingredienser
70 cl brännvin special, flaska
1 st citron
1 st apelsin
1 g saffran, 2 paket
Tillagning
1. Häll brännvinet i en stor flaska eller burk med lock.
2. Tvätta frukterna väl. Skala dem tunt med potatisskalare så skalet inte kommer med. Lägg skalen samt saffran i spriten och låt det stå över natten.
3. Sila spriten genom ett kaffefilter och häll den i en flaska. Låt snapsen stå kallt tills den ska serveras.