Trodde du också att de här sötnosarna var gjorda av marsipan? Gissa igen…

Den japanska bakbloggaren Caroline gör de sötaste godsakerna av de mest oväntade ingredienserna.

 

Annonsen laddas.

Kattungarna som klättrar runt på de här bakverken går att äta.

Men de är inte gjorda av marsipan, utan av ris, bönor och socker.

Katter av bönpasta (shiro-an) och ris (gyuhi)

Den söta massan kallas nerikiri, är mjuk och elastisk och används till att göra dekorativa sötsaker – ofta som sällskap till teet i traditionella japanska teceremonier.

Katter av bönpasta (shiro-an) och ris (gyuhi)

Smaken skiljer sig avsevärt från den feta, söta marsipanen och kan kännas främmande första gången man smakar den – långt i från så söt som vi i vanliga fall brukar göra våra sötsaker.

Katter av bönpasta (shiro-an) och ris (gyuhi)

De här gynnarna är dock hur söta som helst. Kolla på den här!

Nerikiri är tidskrävande och något som de flesta hellre köper färdigt än gör själva, men om du får feeling och vill prova något nytt så kommer receptet här nedanför. Lycka till i köket!