Trio Chardonnays bästa vän – frasiga krustader med getost och soltorkad tomat

Härligt krispiga små tilltugg fyllda med krämig getost och toppade med en fräsch kombination av soltorkad tomat och örter – en perfekt partner till Trio Chardonnay (2196)!

 För att göra 8 krustader behöver du:

  • 2,5 dl  lagrad getost, riven
  • 0,8 dl  ricotta
  • 6 färska mynta blad, rivna
  • 6 färska basilikablad, rivna
  • Salt och peppar
  • 4 ark filodeg
  • 3 msk smält smör
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • Små mynta- och basilikablad för garnering

Gör så här:

  • Mixa getosten, ricottan och örterna och krydda med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg ett ark filodeg på en ren arbetsyta, pensla det med smält smör och vik det på mitten på längden.  Använd en form med en diameter på åtta centimeter och skär ut fyra cirklar, gör sedan likadant med det andra arket filodeg. Placera degcirklarna försiktigt i en smord muffinsplåt och dela upp ostmixen mellan dem, toppa med en soltorkad tomat och ett par droppar olivolja. Grädda dem i 10-12 minuter eller tills de är ljusbruna och frasiga. Låt dem svalna i en kvart och lossa dem försiktigt från formen, placera dem sedan på ett serveringsfat och garnera med de små bladen du sparat. Servera genast till välfyllt Trio Chardonnay!

En annan läckerhet som passar till Trio Chardonnay är en härligt syrlig ceviche med blodgrape. Föredrar du istället rödvinet Trio Merlot föreslår vi vår goda crostini med en pesto på rostade mandlar och ruccola.

Undrar du varför chilenska viner, som Trio Merlot och Trio Chardonnay, är så goda? Vi har svaret här, och vill också passa på att tipsa om att besöka Chile och dess vingårdar – det är ett land som har det mesta.