Tre rätter från franska Beuvron-en-Auge

Restaurang ”Le Pavé d´Auge” ligger inhyst i de gamla hallarna mitt i byn Beuvron-en-Auge.

Annonsen laddas.

När Jérôme Bansard tog över den här restaurangen var hans motto att lätta lite på den alltför mäktiga normandiska maten utan att för den skull ge avkall på smaken.
– Jag använder bara lite mindre fett i maten. För övrigt finns alla ingredienser man behöver runt hörnet säjer Jérôme Bansard.
Flera gånger i veckan tar han sin lilla lastbil och hämtar grädde, smör och ost från bondgårdarna runt omkring. Fisk och skaldjur hämtar han från hallarna i Caen och grönsaker och färska kryddor från hallarna i Dives-sur-Mer. Cidern kommer från en gammal pressoir vid infarten till byn och vad gäller calvados kan man välja mellan årgångarna 6, 12, 18, alla kommer från närbelägna producenter.
Engelska fru Suzon har hand om rumsuthyrningen, les chambres d´hôtes.
I ett gammalt normandiskt hus vid infarten till byn ligger ”Le pavé d´hôtes”.  Fyra nyrenoverade, vackra och bekväma rum med utsikt över landskapet.

Le Pavé d´Auge
02 31 79 26 71
www.pavedauge.com