Till sjöss med Allt om Mat

Allt om Mat:s första kryssning blev en succé! De 300 läsare som kryssade med Birka Cruises 10-11 april blev serverade en middag specialkomponerad av Ulf Wagner och fick möta spännande matpersonligheter som Tareq Taylor, Elisabeth Johansson och Håkan Johansson – världens bästa bagare.

Annonsen laddas.

1

 

1. Fredrika Carlzon, Petra Pettersson, Beatrice Rylander, Gunilla von Heland, Cecilia Lundin, Anitha Charpentier och Charlotte Jenkinson står redo för att checka in våra resenärer på Birka.

2

2. Med välfyllda goodiebags välkomnades gästerna av Allt om Mat:s Ulla Karlström

3

3. Kvällen började med en specialkomponerad meny av Stjärnkrögaren Ulf Wagner.

4

4. Birkas duktiga kockar och Ulf Wagner lägger upp 300 tallrikar till middagen.

5

5. I Birkas trevliga matsal väntar läsarna på kvällens varmrätt- slätvarsfilé med svartkålskräm, vitvinssås och löjrom.

6

6. Kapten Dan Sjölund med Allt om Mat:s läsare Ulla Lindqvist och Lena Lindström som handlar kokböcker i Allt om Mat:s shop ombord.

7

7. I föreläsningsrummet berättar Tareq Taylors om hur man kan byta ut en präktig råkosttallrik mot läckra rätter genom att använda mer grönsaker i maten, hissa baljväxter och nötter och frossa i frukt och bär.

8

8. Elisabeth Johansson genomförde världens största lakritsprovning med 300 läsare och presenterade sin egna lakritsproduker, massageolja, balsam och schampo.

9

9. Kockarna Ulf Wagner och Tareq Taylor signerar sina kokböcker tillsammans med världens bästa bagare Håkan Johansson.

10

10. Vår sponsor Pågens bröd bjuder på sitt nya surdegsbröd bakat på kallpressad rapsolja och mjöl från egen kvarn.

11

11. Markiz Talhaoui, Gunilla von Heland, Petra Pettersson och Julia Kronlund framför Sevans välfyllda hylla med massor av produkter från Mellanöstern. Här bjöds det på färsk paprikaröra, vitlökscréme, kyckling, hummus och falafel.

12

12. Johan och Gunilla Almling från Vikingsun tipsade om vilka knivar som är ett måste i köket och hur de ska skötas.