Foto: Lina Eriksson
Grönsaker
Panzanella – italiensk tomat- och brödsallad
30 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Huvudrätter - varmrätter
Morotssoppa med ingefära, jordnötssmör och fräst kikärtstopping
20 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Per Ranung
Potatis och rotfrukter
Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Magnus Carlsson
Gryta
Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
25 minuter + 25 minuter koktid
Foto: Björn Tesch
Dop
Tomatcouscous
20 minuter + 2 timmar i ugnen
Foto: Lisa Björner
Matbröd
Barbari – persiskt bröd  
20 minuter + 3 timmar jäsning + 15 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Veganskt
Veganvaniljglass
40 minuter + tid att frysa
Foto: Anna Kern
Fredagsmat
Sesamstekt tofu med ingefärsdressing
15 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Salata – sallad med pitabröd
45 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Zeytinyagli patlican dolmasi – auberginedolmar
1 timme och 40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Mellanöstern/turkiskt
Mercimek köftesi – lins- och bulgurköfte
1 timme
Veganskt
Veganskt godis - 19 godissorter för dig som är vegan
Foto: Magnus Carlsson
Vegetariskt
Mjölkfri chokladmousse med hasselnötter och bärsås
Foto: Nicole Pepper “Nikki”
Veganskt
StikkiNikki öppnar vegansk glassbar
Foto: Magnus Carlsson
Veganskt
Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw
40 MIN
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Rau Muong Xao Nam Huong – vattenspenat stekt med shiitake
1 timme
Foto: Per Ranung
Gryta
Vegetarisk curry
35 minuter
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu
20 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Vegetariskt
Tacos i salladsblad med fräst tofu, avokado och snabbsyrad rödlök
40 MIN
Foto: Magnus Carlsson
Vegetariskt
Asiatisk svampbowl med silkestofu och sesam- och tamaridressing
30 MIN
Foto: Emma Eriksson
Huvudrätter - varmrätter
Krämig tomatsoppa med fröströssel
20 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Sojafärs med nudlar och mangold
15 minuter + 15 minuter marinering
Foto: Per Ranung
Övrigt
Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
30 minuter