Foto: Björn Tesch
Dop
Tomatcouscous
20 minuter + 2 timmar i ugnen
Foto: Ulrika Ekblom
Mellanöstern/turkiskt
Bulgur pilavi – bulgursallad
35 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffé
Kokos- och limeris
10 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Ulrika Pousette
Frukt och bär
Overnight oats
5 minuter + tid i kyl
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Nasi goreng med quorn (vegetarisk!)
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Hokkadon
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Köp hem 5
Poké bowl med hoisinstekt tofu
30 minuter
Foto: Helén Pe
Köp hem 5
Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad
30 minuter
Foto: Christina Sundien
Huvudrätter - varmrätter
Risotto med bönor och karljohansvamp
30 minuter
Foto: Anna Kern
Buffé
Vegetariska risbollar
40 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Saffransris med rostad butternut, råhyvlad blomkål och hasselnötter
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Thinkstock
Frukost
Ris à la Malta - Mannerström
Foto: Per Ranung
Övrigt
Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
30 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Sushi rolls med friterade räkor
45 minuter
Foto: Anna Kern
Ris och gryn
Saffransbulgur
20 minuter
Barn och familj
Lyxiga lussebullar med kesella
Foto: Stefan Wettainen
Japanskt
Chirashi sushi med pocherat ägg och svamp
30 minuter + tid för riset att koka
Foto: Per Ranung
Jul
Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett
1 timme
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Varm quinoasallad med broccoli, ärter, feta och rödbetshummus
20 minuter
Foto: Jonny Lind
Frukt och bär
Hemgjord müsli med vit choklad, frukt, nötter och frön
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Japanskt
Svampmaki (vegetarisk sushi)
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Risotto med citron och tomat
40 minuter
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Rödbetsotto med dill till stekt lax
25 minuter