Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Rostade morötter med örtaioli, pocherat ägg och krutonger
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Brunch
Ägg benedict på rostat grovbröd
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Matbröd
Kaninbröd
30 minuter + 30 minuter jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffé
Ägg fyllda med räkor och löjrom
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Påskig fudge
15 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Kakor och bullar
Påskbakelse med mockagrädde och marsipan
45 minuter + 6 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Glasstårta till påsk
15 minuter + 6 timmar i frys + 15 minuter upptining + tid att göra marsipangrönsaker
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Purjolöksgravad lax med senapscrème och ättiksgurka
40 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Glasstårta med lemoncurd och pistaschmaränger
40 minuter + 1 timme i ugn + 1 timme rumstemperering
Påsk
Ägghalvor med tre goda toppings
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fest
Citrontimjansnaps
10 min+6 timmar att dra
Foto: Malin Hoelstad
Efterrätt och dessert
Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp
15 min
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Vegetarisk Janssons frestelse
Foto: Otto Norin
Fest
Så gör du en snabb äggtoddy med apelsin
Fest
Janssons frestelse
Foto: Ulrika Pousette
Jul
Inlagd sill
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Steg för steg – så rimmar du egen lax
Foto: Peter Carlsson
Godis
Torrone
30 minuter + tid att stelna
Foto: Peter Carlsson
Övrigt
Sötpotatis­pudding
20 minuter + 1 3/4 ­timme i ugn
Foto: Peter Carlsson
Kött
Lammstek med mintsås och ugnsrostad potatis
45 minuter + 2 1/2 timme i ugn