Foto: Ulrika Ekblom
Huvudrätter - varmrätter
Pizza med confiterad fläsksida  
30 minuter + 30 minuter jäsning + 10 timmar confitering + 10 minuter i ugnen
Foto: Ulrika Ekblom
Korv och chark
Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  
30 minuter + 30 minuter jäsning + 15 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Grilla
Örtiga grillspett med sidfläsk
20 minuter + tid för grillning
Foto: Lina Eriksson
Hamburgare
Caesarburgare
40 minuter
Foto: Lina Eriksson
Huvudrätter - varmrätter
Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa
50 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Kött
Lahmacun – turkisk pizza
1 ½ timme + 8 timmar jäsning
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Fläsk i dijonsås med rostad klyftpotatis och sparris
30 minuter
Foto: Anna Kern
Lamm
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
10 minuter + 2 timmar i kyl + 6 minuter på grillen
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Sparrispasta med lufttorkad skinka
30 minuter
Foto: Joel Wåreus
Fest
Renkalvytterfilé med rödkålscrème, stekt svamp och svartvinbärssky
2 timmar
Foto: Ulrika Ekblom
Kött
Köfte – turkiska köttbullar
35 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Korv och chark
Charkbricka - godaste fatet med charkuterier  
10 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Övrigt
Marinerad dovhjortytterfilé
15 minuter + 1 dygn marinering + 45 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fläskkött
Pasta carbonara - en klassiker som fungerar till vardags och fest
Ca 20 min
Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Lammytterfilé och ”pulled lamb” med svamp, persiljerot och fikon
1 timme + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Eva Hildén Smith
Huvudrätter - varmrätter
Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel
40 min + 20 min i ugn
Foto: Per Ranung
Grilla
Grillade lammspett med sparris och yoghurtsås
45 minuter
Foto: Anna Kern
Kalv
Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
45 minuter
Kött
Fredagsgourmet: Kantarellstekt fläskfilé med selleripuré – klart på en timme!
Foto: Ulrika Pousette
Husmanskost
Kålgratäng med gräddsås
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami
20 minuter
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Lammgryta med aubergine och naanbröd
15 minuter + 20 minuter koktid