Midsommar
Silltårta - en favorit sedan 1993
40 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Apelsin- och ingefärsgravad lax
15 minuter + 2 dygn i kyl +  3 dygns frysning
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffémat
Fyllda ägghalvor med picklade senapsfrön
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Pepparsill
15 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Brunch
Scones med hampa- och solrosfrön
15 minuter + 12 minuter i ugn
Fest
Pink Candy Royal
5 minuter
Foto: Lisa Björner
Jul
Julköttbullar med ansjovis
40 minuter
Foto: Lisa Björner
Jul
Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch
25 minuter
Foto: Helén Pe
Jul
Pavlovatårta med apelsincurd
1 timme  + 2 timmar i ugn
Foto: Anna Kern
Grönsaker
Vegetarisk sill i skärgårdsröra
15 minuter + 15 minuter marinering
Foto: Helén Pe
Efterrätt och dessert
Varm getostbakelse med lingon och kola
15 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Joel Wåreus
Kalla drycker
Mumma
10 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Knäck med hallon och hasselnötter
15 minuter + 30 minuter koktid
Foto: Helén Pe
Jul
Pepparkaksbollar
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Fisk
Rödbetsgravad lax
10 minuter + 2 dygn gravning
Foto: Helén Pe
Jul
Saffranskaka med toscatäcke
20 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Grönsaker
Spenat- och ängssyresallad med clementindressing
15 minuter
Foto: Anna Kern
Buffémat
Bakad brie med pekannötter, björnbär och rosmarin
5 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Jul
Valnötspastej
30 minuter + 3 timmar i kyl