Foto: Lina Eriksson
Grönsaker
Panzanella – italiensk tomat- och brödsallad
30 minuter
Foto: Annika Broman
Grönsaker
Krämiga inlagda sommargrönsaker
30 minuter + 2 timmar för grönsakerna att marineras
Foto: Katja Ragnstam
Grilla
Grillade citronmarinerade sommargrönsaker
15 min + 15 min på grillen
Foto: Björn Tesch
Grönsaker
Färsk pasta med grillade grönsaker
40 minuter
Foto: Björn Tesch
Dop
Tomatcouscous
20 minuter + 2 timmar i ugnen
Foto: Björn Tesch
Buffémat
Ärt- och bönsallad
20 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Fest
Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Grönsaker
Mozzarella- och ärtsallad
15 minuter
Foto: Zeina Mourtada
Huvudrätter - varmrätter
Harira
20 minuter + koktid
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra
15 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Förrätter
Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs
25 minuter
Foto: Lina Eriksson
Grönsaker
Korngrynssallad med grillade grönsaker  
30 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Salata – sallad med pitabröd
45 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Zeytinyagli patlican dolmasi – auberginedolmar
1 timme och 40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Kabak sarma – zucchinirullar
40 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Saksuka – stekta blandade grönsaker
50 minuter
Grönsaker
Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost
1 1/2 timme
Foto: Ulrika Ekblom
Grönsaker
Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Grön sallad med färska örter och nötter
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Grönsaker
Ugnsrostade grönsaker med balsamico
15 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Grönsaker
Stekt picklad lök  
20 minuter + avsvalning