Fredagsmat
Fredagsgourmet! Pepparkyckling på franskt vis
Foto: Lisa Björner
Fest
Parmesanchips med citronkräm och löjrom
15 minuter + 8 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Förrätter
Carpaccio med kalixlöjrom, potatiskrokett, gräddfil och syrad lök
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Fisk
Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök
10 minuter +  20 minuter för löken att stå + 10 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Gourmet och lyx
Laxburgare med räkor, picklad salladslök och wasabimajonnäs
25 minuter
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Oxfilé med varm tomatsallad och tryffelbearnaise
25 minuter
Foto: Per Ranung
Gourmet och lyx
Gratinerad hummer – en klassiker!
15 min + 5 min i ugn
Foto: Lisa Björner
Gourmet och lyx
Gratinerad hummer med avokadosallad
20 minuter + 5 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gourmet och lyx
Ostron med lavasalt och rödvinsvinägrett
20 minuter
Foto: Peter Carlsson
Gourmet och lyx
Hjortstek med betsallad
50 min+1 dygn att dra+1 timme och 25 min i ugn
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Fylld hel fasan med calvadosgräddsås
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Per Ranung
Gourmet och lyx
Ostron med äpple och calvadosvinägrett
10 minuter
Foto: iStock
Gourmet och lyx
Osso buco – favoritgrytan från Italien
Foto: Lina Eriksson
Gourmet och lyx
Skaldjursplatå med tillbehör
30 minuter
Foto: Holger Edström
Gourmet och lyx
Renfilé med rödvinssås, potatispuré med vaniljrostade rotsaker
Foto: Charlie Drevstam
Fisk
Röding och hummer med pumpa- och fänkålsbuljong och pumpamajonnäs
1 timme
Foto: Charlie Drevstam
Förrätter
Havskräftstjärtar med blomkål, morotskräm och dragonvinägrett
13/4 timme 
Foto: Per Ranung
Fest
Langos med räkor, löjrom, pickles och gräddfil
50 minuter
Foto: Lisa Björner
Gourmet och lyx
Anklevermousse på crostini med fikon och brynt salvia
15  minuter
Foto: Jakob Fridholm
Gourmet och lyx
Soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta
40 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Gourmet och lyx
Carne crudo smaksatt med citron, dragon och olivolja, gulbetor, parmesanost och crostini
50 min
Foto: PER RANUNG
Gourmet och lyx
Klart på en timme – lyxig fredagsmiddag med grillad lammfilé
Huvudrätter - varmrätter
Blåmusselgryta med chorizo och potatis