Foto: Anna Kern
Brunch
Glutenfritt sesamknäcke
40 minuter + gräddning
Foto: Ulrika Pousette
Choklad
Chokladbiskvier
30 minuter + 12 minuter i ugn + tid i kylen
Foto: Anna Kern
Efterrätt och dessert
Budapestrulle
30 minuter + 17 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Glutenfritt
Groddat bovetebröd med frön, nötter och frukt
2 dagar för groddning + 30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Jonny Lind
Frukost
Glutenfria saffransscones med getostkräm och fikonmarmelad 
20 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Glutenfritt
Glutenfri fruktkaka
30 minuter + 3 timmar för frukten att stå + 1 1/2 timme i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Frukt och bär
Päronkaka med nötter och choklad – utan gluten
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Emmy Lundström
Efterrätt och dessert
Citronpavlova med smultron, blåbär och hasselnötskross
30 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Annika Broman
Glutenfritt
Citronbiskvier med Galliano
50 minuter + 15 minuter i ugnen + 30 minuter i kylen
Foto: Helén Pe
Efterrätt och dessert
Glutenfri knäckig bärsmulpaj
10 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gryta
Viltgryta bourguignon
30 minuter + 1 timmes koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes
30 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Fajitas med king prawns
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Glutenfritt
Italiensk grönsakssoppa med pistou
15 minuter + 30 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Glutenfritt
Sötpotatisplättar med lins- och blomkålssallad
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Lax i ugn med risnudelsallad och koriandermajonnäs
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Spagetti vego-bolognese
10 minuter + 5 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Gäddfärsqueneller med julienner och kräftsås
1 timme
Foto: Lisa Björner
Husmanskost
Klassisk stek med äppel- och pepparsås
30 minuter + 2 timmar i ugn
Foto: Anna Kern
Efterrätt och dessert
Äppelkaka med calvados och hasselnötstäcke
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Magnus Skoglöf
Choklad
Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter
45 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Magnus Skoglöf
Glutenfritt
Salt karamelltårta med quinoa- och valnötsbotten
45 minuter + 15 minuter i ugnen + 6 h i frysen + tid att tina
Foto: Annika Broman
Glutenfritt
Havreformar med limegrädde
15 minuter + 12 minuter i ugn