Foto: Per Ranung
Fredagsmat
Lök- och olivpizza
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Förrätter
Currysill
15 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Anna Kern
Förrätter
Nubberöra
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Helén Pe
Förrätter
Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar
25 minuter + 3 timmar -marinering + 45 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Förrätter
Kräftsill
30 minuter + 2 timmar i vatten + 3 timmar i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Förrätter
Wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs
30 minuter + 3 timmar i frys
Foto: Charlie Drevstam
Förrätter
Carpaccio med kalixlöjrom, potatiskrokett, gräddfil och syrad lök
45 minuter
Foto: Anna Kern
Förrätter
Tomatflan
15 minuter + 45 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Fredagsmat
Tomatcarpaccio på grillat vitlöksbröd
15 minuter 
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Förrätter
Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Ceviche på pilgrimsmusslor
20 minuter + 30 minuter marinering
Buffé
Vietnamesiska vårrullar
45 MIN
Foto: Jakob Fridholm
Kalv
Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta
30 minuter
Foto: Christina Sundien
Grönsaker
Stekt kronärtskocka med citroncrème
20 minuter
Förrätter
Gratinerad hummer till nyår
Foto: Per Ranung
Förrätter
Matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon
5 minuter
Förrätter
Dadlar med ädelost och lufttorkad skinka - passar bra till glöggmyset
10 min + 10 min i ugnen
Foto: Ulrika Pousette
Övrigt
Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grönsaker
Rostade jordärtskockor med hasselnötssmör, timjansalt och salvia
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gourmet och lyx
Ostron med lavasalt och rödvinsvinägrett
20 minuter