Foto: Ulrika Pousette
Fredagsmat
 Färskpotatis med löjrom
15 minuter + 35 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Förrätter
Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs
25 minuter
Foto: Annika Broman
Grönsaker
Krämiga inlagda sommargrönsaker
30 minuter + 2 timmar för grönsakerna att marineras
Foto: Anna Kern
Förrätter
Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra
15 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Förrätter
Bittra bubblor med grillad halloumi med citronhonung
10 minuter
Foto: Annika Broman
Röror
Krispig röra med färska räkor
20 minuter
Foto: Anna Kern
Fredagsmat
Sesamstekt tofu med ingefärsdressing
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Sparrisfritters med citronmajonnäs och persiljepesto
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Grönsaker
Råstekt sparris med persilja och citronvinägrett samt krutonger
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Tarte flambée med sparris och salladslök
40 minuter + 40 minuter jäsning
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Bakning
Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche
35 minuter
Brunch
Spenatvåfflor med kallrökt lax och picklad rödlök
40 minuter
Foto: Joel Wåreus
Fest
Smörstekt hummerstjärt med svartrot och vinägrett på rommen
1 1/2 timme
Foto: Joel Wåreus
Fest
Torskfilé med blomkålsvariation, dillsås, forellrom och gräslöksolja
2 1/2 timme
Foto: Björn Tesch
Dop
Räkcocktail
20 minuter
Foto: Per Ranung
Fredagsmat
Lök- och olivpizza
15 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Förrätter
Nubberöra
45 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Helén Pe
Förrätter
Sticky Wings – amerikanska kycklingvingar
25 minuter + 3 timmar -marinering + 45 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Förrätter
Wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs
30 minuter + 3 timmar i frys
Foto: Charlie Drevstam
Förrätter
Carpaccio med kalixlöjrom, potatiskrokett, gräddfil och syrad lök
45 minuter