Foto: Ulrika Pousette
Lax
Marinerad sesamlax, mangosalsa & yoghurtmajonäs
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Grön sallad med färska örter och nötter
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Kokos- och limeris
10 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Chilihet yoghurt­majonnäs
5 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Syrlig mangodressing
15 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Marinerad sesamlax
30 minuter + 2 timmar i marinad + 25 minuter i ugn
Asiatiskt
Vegetariskt fredagsmeny med asiatiska smaker - klart på en timme
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Potstickers (dumplings) med kycklingfärs
40 minuter
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Nasi goreng med quorn (vegetarisk!)
25 minuter
Foto: Per Ranung
Husmanskost
Kryddig färs med mynta
30 minuter
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu
20 minuter
Fredagsmat
Halstrad tonfisk (tonfisktataki) med nudlar i kokosbuljong
35 min
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Linssoppa med kokosströssel
30 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Sojafärs med nudlar och mangold
15 minuter + 15 minuter marinering
Foto: Lisa Björner
Buffémat
Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing
15 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Gryta
Shui zhu niurou – flankstek från Sichuan
25 minuter
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Lax med tamarindglaze och morots- och gurksallad
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Gryta
Curry med kyckling, bönor, sötpotatis och svart ris
45 minuter
Foto: Lina Eriksson
Kyckling och fågel
Vårrullar med kyckling och svamp
1 timme
Foto: Lisa Björner
Förrätter
Asiatiska knivmusslor med sesam, chili och lime
20 minuter + 12 timmar i kyl
Foto: Anna Kern
Grönsaker
Asiatisk kålsallad
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar
15 minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Asiatisk soppa med sötpotatis, kokosmjölk och koriandersalsa
30 minuter