Tårtfest med bakproffset Baalack

Färska bär, fruktglasyr eller maffig chokladkräm?

Annonsen laddas.

Konditorn Therese Baalack bakar ljuvligt goda tårtor och lägger ner stor omsorg på att presentera dem vackert. Här bjuder hon på fem favoriter ur sin senaste bok "Tårtor och bakelser".

Thereses smarta baktips:

  1. Mät noga. När du bakar handlar det om kemiska processer, det är därför det inte fungerar att använda ungefärliga mått.
  2. Naturliga råvaror. Använd riktigt smör, grädde, färska frukter, bär, äkta vaniljstång och den bästa chokladen.
  3. Knåda lagom. Knåda inte degen till bottnar och pajskal mer än nödvändigt så får du vackra pajskal och spröda bottnar.
  4. Samma temperatur. Se till att råvaror har samma temperatur innan du börjar baka. Ta gärna ut smör och ägg dagen före baket, så de hinner bli rumstempererade.

Bästa tips: Ge inte upp om tårtan inte blir perfekt första gången du gör den. Träna, träna och träna, övning ger färdighet.


Kommer ut med tårtbok

Namn: Therese Baalack.
Bor: Norrtälje.
Gör: Konditor, driver konditori En Liten Smula i Norrtälje och skriver kokböcker.
Aktuell: Med boken ”Tårtor och bakelser”.