Svenske kocken gick vidare till VM

Tommy Myllymäki placerade sig bra i Bocuse d`Or Europa.

Annonsen laddas.

Under tisdagen avslutades tävlingarna i EM i matlagning i Genève. Kocken Tommy Myllymäki från Jönköping knep en fin femteplats som tar honom vidare till VM i Lyon nästa år. Dessutom fick han pris för tävlingens bästa fiskrätt.

Tommy Myllymäki själv är trött efter de intensiva tävlingsmomenten. Han hade hoppats på medalj även nu, men är på det stora hela nöjd med sin insats.

– Det känns skönt att veta att vi kvalificerat oss till VM. Erfarenheterna från EM kommer att göra gott där, säger han i ett pressmeddelande

– Tommy har gjort en stor insdats för svensk gastronomi och nu blir det en mycket spännande och intensiv resa fram till VM den 25-26 januari, säger Head Coach Paul Svennson.

Guldmedaljen i Bocuse d`Or Europa gick till Danmark, följt av Norge och Frankrike.


Bästa fisken

Bakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla.