Svag vodka är stark trend

En alkoholsvag vodka – det är tecknet på en stark trend. Och den är gjord på svensk färskpotatis.

Annonsen laddas.


En av de starkare
trenderna i dryckesvärlden just nu handlar om svagare drycker. Maffiga viner med alkoholhalter på 15 % är ett minne blott och svagare öl med större smaker introduceras i allt fler varianter.

Trenden fortsätter med världens svagaste vodka – som görs på svensk färskpotatis. Det är vodkamärket Karlssons som lanserar Karlssons Gold 25 – först i världen med lågalkoholhaltig vodka.


Karlssons vanliga vodka
– Karlssons Gold – lanserades 2006 och säljs över stora delar av världen. Den alkoholsvaga varianten börjar nu säljas i Sverige och ska under året lanseras på de flesta internationella marknader.

– Vi ser en stor potential för lågalkoholhaltig vodka både i Sverige och i resten av världen. Det här är en produkt för finsmakare som är mer intresserad av smaken än av alkoholen, säger Christian Gylche, vd på Spirits of Gold som tillverkar vodkan.