Superkockarna startar krog ihop

Här har du chans att äta från några av Sveriges bästa kockar – från samma servering.

Annonsen laddas.





I ett unikt samarbete ska några av Sveriges främsta kockar göra gemensam sak och öppna restaurang ihop. Men bara för tre dagar, och pengarna ska gå till välgörenhet.
   – Det känns väldigt bra att vara med i det här sammanhanget och att pengarna går till välgörenhet, säger Magnus Ek, från stjärnresturangen Oaxen.

Populärt att äta från stjärnkockarna

Det handlar alltså om Kockarnas krog på matmässan Det goda köket i november. Kockarnas krog började för tre år sedan och har sedan dess blivit ett populärt inslag på mässan. På en dag serveras ungefär 800 rätter från det tillfälliga köket på mässgolvet.
 – Vi bygger upp den här restaurangen bara för de här tre dagarna, säger Mikael Amundson, kökschef på mässrestauranger. Det är Mikael som ska se till att rätterna blir tillagade så bra som möjligt efter kockarnas recept.
 – Ju enklare recept desto lättare är det för mässan att laga till sen, säger Fredrik Eriksson, på Långbro Värdshus, som ett tips till kockarna. Alla är inte klara med vad de ska bjuda på än.

Storköksmat som måste bli perfekt

Kocken Fredrik Eriksson leder arbetet med Kockarnas krog. Alla kockar väljer varsin rätt de tar fram recept för och rätten ska sedan kunna förberedas för hundratals portioner.
    – Men det ska vara lika bra som om det vore gjort för fyra personer, säger Stefano Catenacci, från Operakällaren. Kockarnas krog har öppet 12-14 november på mässan Det goda köket.

 

De ska vara med

  • Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus
  • Conrad Tysén, Årets konditor 2009, Lux bageri.
  • Magnus Johansson, dessertrestaurangen XoXo
  • Magnus Ek, Oaxen
  • Stefano Catenacci, Operakällaren
  • Melker Andersson, F12-gruppen
  • Gustav Trägårdh, Årets kock 2010, Basement

Läs mer om mässan här på deras sida

Följ mässans nyheter på Facebook här.