Stjärnkocken Marcus Samuelsson lämnar Aquavit

Slutar på Manhattankrogen som gjort honom till internationell stjärnkock.

Annonsen laddas.

Bråk med huvudägaren och gamla vännen Håkan Swahn är orsaken, enligt DI.

– Vi borde ha gått skilda vägar för länge sedan, säger Håkan Swahn.

Marcus Samuelsson var kökschef och ansiktet utåt för svenska krogen Aquavit i New York från 24 års ålder. Kändisskapet har gjort att han bland annat fått laga mat i Vita huset – men har inte varit bra för Aquavit.

– Tvärtom. Att jobba med en väldigt känd kock skapar problem, säger huvudägaren Håkan Swahn till Dagens industri.

– Marcus fick snabbt genomslag i medierna, men han inte har lagat mat på restaurangen sedan 2002, säger han.

Samuelsson satsar nu på restaurang Red Rooster i Harlem, men har kvar 15 procent i Aquavit.

– Jag har inga planer på att sälja, säger han till DI.