Stefano: ”Bröllopsmenyn är det roligaste jag gjort”

Fem frågor till kökschefen som tar upp gammal tradition på Operakällaren.

Annonsen laddas.

Varför återkommer smörgåsbordet i sommar på Operakällarens
meny, efter 15 års frånvaro?

–Jag tycker det hör hemma på Operakällaren. Det var här Tore
Wretman gjorde sin berömda version som han sen marknadsförde
runt om i världen.
Vad var så speciellt med Tore Wretmans smörgåsbord?
– Uppdelningen i fem turer till buffébordet, först för sillen, sen
för övrig fisk, därefter kött och sallader, på den fjärde turen är
det dags för det småvarma och allt avslutas med desserter.
Vad väljer du själv?
–Sillen, laxen och Jansson.
Finns det några överraskningar på Operakällarens smörgåsbord?
–Ja, bland annat två dagens husmansrätter.
Nypremiär på smörgåsbord och så kronprinsessan Viktorias
bröllopsmeny, hur hinner du?

–Positiv stress är inga problem. Bröllopsmenyn är det
absolut roligaste jag gjort i hela mitt yrkesliv.


Är kökschef

Namn: Stefano Catenacci.
Ålder: 43.
Bor: Värmdö.
Gör: Kökschef på Operakällaren i Stockholm.
Aktuell: Med nypremiär på Operakällarens berömda smörgåsbord samt ansvarig för maten på Kronprinsessan Victorias bröllop den 19 juni.