Stefan Eriksson ”Så var det att vinna Årets kock”

Fem frågor till Stefan Eriksson, Årets kock 2005 och vår bloggare.

Annonsen laddas.

Varför ställer man upp i en tävling som Årets kock?

 – Jag ville tävla för min personliga utmaning, utveckling och marknadsföring

Hur var det att tävla?

 – Helt fantastiskt, jag tycker att själva resan dit med förberedelser var bäst. Det gäller att komma till finalen väl förberedd, så det inte finnsnågra frågetecken på plats med det som går att träna på i förväg. Det finns många detaljer att fundera på!

Vad måste man vara särskilt bra på för att tävla i matlagning?

 –  Du behöver kunna laga riktigt god mat, smaken är alltid nummer ett! Sedan går det att lägga mycket annat tex. väldigt stort matintresse, snabbhet, estetisk, god organisatör.

Hur var det att vinna?

 – Den känslan är lätt att ta fram igen, oerhört stort och få utdelning för mina förberedelser och matlagning. Det är omtumlande och jag minns inte direkt halvtimmen efter med olika interljuver som bara hände tydligen. Däremot minns jag den fantastiska middagen och festen efteråt samt de två timmar sömn som infann sig.
 –  För att kliva upp till morgontv vid 5.30 med ett taxiåkande fram och tillbaka till radio, tidningar och telefoner.
Lagom till kvällens långa middag med alla tidigare Årets Kockar med lite gott och dricka därtill. Vad säger man, kanon helt enkelt!

Något råd till de tävlande på torsdag?

 – Laga den godaste maten någonsin! Lycka till


Följ hans blogg här

Stefans matstudio