Sommarens godaste pajer

Pajen är en av våra mesta sommarfavoriter. Lätt att svänga ihop och variera efter tillfälle och smak.
Vi bjuder på små mingelpajer, matiga lunchpajer och en förförisk chokladpaj.

Annonsen laddas.

Sex pajtips

Folie.

Täck kanten med aluminiumfolie så sjunker den inte ner under förgräddningen.

Små hål. Nagga pajskalet med gaffel så slipper du att den blåser upp sig i ugnen.

Maskin. Blanda gärna ihop pajdegen i en matberedare, börja med mjöl och smör i bitar. Kör några sekunder och tillsätt vatten. Kör tills det blir en boll.

Vila i kyl. Det är viktigt att pajdegen får vila i kylen före gräddning annars krymper pajdegen i ugnen.

Smörj inte. Formen behöver inte smörjas för pajdegen innehåller så mycket fett.

På galler. Grädda pajen på galler så värmen kommer till ordentligt underifrån.