Snabba semmeltips för alla smaker

3 goda fyllningar för den som inte gillar mandelmassa.

Annonsen laddas.

MANNAGRYN

Det här är nästan lite magi – både smak och konsistens påminner faktiskt om mandelmassa!
250 g (cirka 3 1/2 dl) mannagryn
250 g (drygt 4 dl) florsocker
cirka 3/4 dl smör-& rapsolja
cirka 1/2 dl mjölk

1 Blanda allt utom mjölken i matberedarens/mixernsskål.
2 Mixa och häll i mjölken under tiden.
3 Arbeta tills mässan är slät och smidig.
4 Blanda eventuellt ner lite smulat inkråm från bullarna.

KOKT POTATIS

Förr i tiden var det vanligt att ersätta mandeln med potatis då det var ont om mandel men gott om potatis.
50 g (1 liten) kokt, kall potatis
175 g (cirka 3 dl) florsocker
1 tsk vaniljsocker

1 Pressa potatisen och blanda den med en del av florsockret.
2 Tillsätt mera florsocker efter hand och arbeta tills det blir en smidig och fast massa.
3 Smaksätt med vaniljsocker.
4 Blanda ner smulat inkråm från bullarna.

SOLROSKÄRNOR

Solroskärnor är ett gott alternativ till mandel.
(cirka 10 stora semlor)
150 g rostade solroskärnor
3 msk strösocker
3/4 dl mjölk, cirka

1 Mal de rostade solroskärnorna på mandelkvarn.
2 Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm ca 1 minut. Låt svalna.
3 Blanda ner smulat inkråm från bullarna.