Snabba såser till grillat

Med gräddfil eller yoghurt fixar du snabbt och enkelt goda såser till din grillade rätt. Här har vi tillsammans med Scan fixat fram sex smakfyllda recept.

Annonsen laddas.

Coleslaw
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 1 liten klyfta vitkål
  • 1/4 gul lök
  • 1/2 dl majonäs
  • 2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1/3 tsk kummin

Tillagningsanvisning:
Skiva vitkål och lök så tunt som möjligt och blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Passar till det mesta till exempel köttfärsrätter som hamburgare eller till kokt mager korv.
 

Röd coleslaw
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 1 liten klyfta rödkål
  • 1/4 rödlök
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 dl majonäs
  • 2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1 tsk hel kummin

Tillagningsanvisning:
Strimla rödkål och rödlök så tunt som möjligt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
 

Savoy-coleslaw med papaya och äpple
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 1 liten klyfta savoykål
  • 1 äpple
  • 1/2 papaya
  • 1 salladslök
  • 1/2 dl majonäs
  • 2 1/2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1 tsk hel kummin

Tillagningsanvisning:
Strimla savoykålen så tunt som möjligt, skär äpplet i tärningar och skala och skär papayan i tärningar. Strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
 

Hummus på röda linser
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 4 dl kokta röda linser
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 msk ajvar relish
  • några droppar tabasco

Tillagningsanvisning:
Mixa linser och vitlök i en matberedare eller med en stavmixer. Droppa i olja och vänd i ajvar. Smaksätt med tabasco, salt och peppar.
 

Rödbetsraita
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 inlagda rödbetor hackade
  • 2 krm salt

Tillagningsanvisning:
Stek senapsfröna i sesamolja tills de börjar poppa. Blanda ner dem i yoghurten tillsammans med resten av ingredienserna.

Gott på ost

Getostcreme
Antal portioner: 4
Ingredienser:

  • 100 g getost
  • 2 dl kesella eller gräddfil
  • 1 msk hackad färsk dragon

Tillagningsanvisning:

Skär bort kanterna på getosten. Mixa osten med kesella i en skål, rör i dragon. Smaksätt med salt och svartpeppar.