Sex snabba pastafavoriter

Kocken bjuder på sex enkla pastarätter med doft av Italien.

Annonsen laddas.

Christian Campogiani är född och uppvuxen i Stockholm i en familj med svensk mamma, italiensk pappa och två syskon.

Tror du att ditt italienska arv har påverkat din matlagning?
– Absolut. Italiensk mat är mitt största intresse. Jag älskar enkelhet i maten och det är ett perfekt exempel på att det inte behöver vara komplicerat att laga god mat. Huvudregeln är att använda bra råvaror.

Till vardags är Christian Campogiani kökschef på Den gamle och havet, en restaurang i Stockholm. Han är också pastaproducenten Barillas specielle kock i Sverige. Det betyder bland annat att han arbetar med att ta fram nya pastarecept.

Vilka är de tre viktigaste sakerna att tänka på, när man lagar pastarätter?
– Välj rätt pastaform till såsen, salta kokvattnet ordentligt och använd bra råvaror att kombinera pastan med.

Många använder olja när de lagar pasta, vad säger du om det?
– Det är viktigt att ha olja på pastan om man inte ska äta den direkt eller vända ner den i såsen. I annat fall blir den lätt till en klump och tappar sin goda smak. Annars är det smaksak om man vill använda olja eller inte.

Vilken är din personliga favoritpasta?
– Spagetti aglio olio e peperoncino, alltså spagetti med vitlök, persilja och peperoncino (piripiri). Det är en klar favorit som jag aldrig tröttnar på.

Namn: Christian Campogiani

Bor: I Stockholm.

Familj: Barn och sambo.

Gör: Köksmästare på Den gamle och havet i Stockholm samt Barillas kock i Sverige.

Aktuell: Lagar mat i Förkväll i TV 4 varje
tisdag.

Bästa pastatipset: Välj en högkvalitativ pasta gjord på durumvete, salta rikligt
och överkoka inte.

 

Vintips till skaldjurspasta på VinVin.se