Semesterdrinkar

Tre goda drinkar med smak av lime, färska bär och frukter.

Annonsen laddas.

GYLLENRÖD DRINK
Drinken passar bra som efterrätt och är jättegod även utan alkohol. Det är viktigt att man använder en fin och mogen mango. Annars kan man byta ut den mot mangopuré eller mangojuice. Receptet räcker till 2 personer.

1 dl sockerlag
250 g     jordgubbar
1 st     mango
1 st     lime
8 cl     rom
4 msk     sockerlag
4 st     isbitar
1 dl     mineralvatten, kallt
färsk mynta eller citronmeliss


1. Häll vatten
och strösocker till sockerlagen i en
kastrull. Koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Spara det du inte använder i en flaska i kylen.
2. Skölj jordgubbarna, och klyv på mitten. Tvätta limefrukten och skär i åtta delar, fördela dem jämnt i två höga stadiga glas tillsammans med jordgubbarna.
3. Skala mango och skär den i bitar. Muddla eller mosa ihop jordgubbar, mango och lime med en muddler eller den trubbiga änden av en träslev.
4. Blanda i rom, sockerlag och isbitar. Rör om, smaka av. Toppa med lite mineralvatten. Dekorera med mynta eller citronmeliss och servera med långskaftad sked.


ROMDRINK MED JORDGUBBAR

En frisk och somrig drink i väntan på glöden. Frys in jordgubbar i god tid, då behövs ingen is i drinken. Några salta nötter är gott till.

500 g     jordgubbar, infrysta
3 dl     rom, mörk
2 dl     rose’s lime
1,5 l     fruktsoda
2 st     lime


Fördela jordgubbar
, rom, Rose’s lime och fruktsoda i 10 glas. Skär limen i klyftor och lägg i drinken.


SOLRÖK

En uppdaterad mojito med sting! Ginger beer är en kolsyrad ganska söt ingefärsdricka som finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Pernod absinthe kan ersättas med vanlig pernod.

3 cl     vodka
1 cl     pernod absinthe
0,75 st     lime
10 st     färska myntablad
1 st     råsocker i bit vitt
0,5 st     spansk chili, skivad
2 cl     sockerlag
1 dl     ginger beer
myntakvist och skivad chili


Muddla lime
, mynta, sockerbit och chili. Fyll glaset med krossad is. Häll i all sprit och sockerlag. Rör om. Toppa med mer is och ginger beer. Garnera
med en myntakvist och chili.
 

Recepten kommer från tidningen Allt Om Mat. Besök oss på webben här!