Samlas kring härlig texmex – här är 3 goda favoriter

Texmex till middag är aldrig fel – det är gott och alla kan få sina favoriter. Testa vår smarriga tortillapizza, krämiga texmexgratäng eller härliga quesadillas.

Annonsen laddas.

Laga maten tillsammans och låt de minsta hjälpa till att duka och skära grönsaker, då blir middagen desto roligare och trevligare. Här är tre goda favoriter att börja laga – komplettera sedan med goda röror och små sallader.

philadeplhiapizza

Smarrigt för hela familjen – tortillapizza

Tortillapizza

4 st tortillabröd

200 g Philadelphia sweet chili

2 st chorizokorvar, ca 300 g

1 st paprika, grön

4-5 st champinjoner

1 st rödlök

1 dl majs

1 dl riven ost

1 msk tacosås

Gör så här:

1. Värm ugnen till 250 °C. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.

2. Bred Philadelphia Sweet Chili på bottnarna, spara lite till efter grävningen.

3. Skiva och fördela chorizoskivor, paprika, champinjoner, rödlök, majs och riven ost på bottnarna. Avsluta med att klicka ut lite tacosås. Grädda ca 5-7 min.

4. Klicka på lite extra Philadelphia Sweet Chili.

texmexgratang

Årets familjefavorit – texmexgratängen!

Texmexgratäng

500 g nötfärs

1 påse tacokryddmix

400 g krossade tomater

1 burk jalapeño

200 g Philadelphia Naturell Original

0,5 purjolök

1 dl svarta oliver, urkärnade

1 dl riven ost

1 påse tortilla- eller nachochips

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225 °C.

2. Bryn färsen i stekpanna tillsammans med tacokryddan.

3. Tillsätt krossade tomater och koka ihop i ca 10 minuter.

4. Strimla purjolök och oliver och strö grönsakerna och riven ost på toppen.

5. Lägg köttfärsblandningen i en ugnssäker form och fördela avrunna och grovhackade jalapeños ovanpå. Bred sedan över ett täcke med Philadelphia.

6. Gratinera i ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och stick ner chipsen i gratängen innan du serverar.

philadelphiaquesadilla

Klar favorit till kvällsmyset – Quesadillas

Quesadillas

1 st kycklingfilé, stor

3 msk majs

150 g tomatsalsa

2 st tortillas, stora

50 g Philadelphia Vitlök & Örter 12%

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i kycklingfilén och låt den koka i ca 10 minuter under lock. (Kontrollera att den är klar genom att skära i den. Köttsaften ska vara helt genomskinlig.) Låt den svalna och skär filén i tunna skivor.

2. Värm kycklingskivorna tillsammans med majsen och salsan i en kastrull under omrörning.

3. Bred Philadelphia-osten på ett av tortillabröden. Fördela sedan kycklingsalsan över tortillabrödet och lägg på det andra brödet som lock.

4. Värm en stor stekpanna och lägg i den fyllda tortillan. Stek i ett par minuter, tills den blir gyllenbrun.

5. Vänd med en stor stekspade och stek den andra sidan.

6. Skär quesadillan i 4 tårtbitar. Servera gärna med en stor grönsallad.