Recept på några av våra allra godaste muffins, från den klassiska, lite mindre varianten till den större, amerikanska. Muffins är enkla att göra, använd vanliga muffinsformar eller en speciell muffinsplåt. Här hittar du stora muffins med blåbär och choklad, mindre cupcakes med glasyr och nyttiga varianter utan mjölk och ägg.  

Saftiga muffins — grundrecept

Det här behövs till 8 st:

  • 25 g smör
  • 2 msk crème fraiche (25 g)
  • 1 ägg stort (ca 75 g)
  • 0,75 dl strösocker (65 g)
  • 1 krm bakpulver
  • 1 dl vetemjöl (60 g) 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Smält smöret och rör ner crème fraiche. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta mjölet och blanda med bakpulver. Rör ner det och smörblandningen i äggsmeten.
  3. Klicka smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 8 min.
  4. Gör gärna frosting att ha ovanpå din muffin (recept finns nedan)

 

 

Glasyr grundrecept:

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g naturell färskost
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal, gärna ekologisk
  • 2 tsk pressad citron

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Häll upp i spritspåse och spritsa en klick på varje muffin.

 

 

Chokladmuffins utan mjölk? Här hittar du ett bra recept!

Chokladmuffins utan ägg? Här hittar du ett bra recept!

Fler recept på muffins:

NUVARANDE 10 enkla recept på muffins – från klassiska till stora amerikanska
NÄSTA 8 tokgoda tapas – recepten du kommer älska