Så smakar Yasuragis egna sake

Det japanska spahotellet Yasuragi lanserar nu sin alldeles egna sake. Sake-sommelier Dan Jay Olsson är en av de som ligger bakom projektet som beskrivs som en dryck med mjuk kropp och flirtig fruktighet.

Tillsammans med sake-sommelier Dan Jay Olsson har Yasuragi tagit fram en egen etiketterad sake att servera sina gäster. Under senhösten var han på plats i det japanska sake-bryggeriet Masumi, Miyasaka Brewing Co, och nu har de första flaskorna anlänt till Yasuragi.

Den nya saken är tillverkad i byn Suwa i Nagano i Japan. Ett område känt för sin rena luft, sitt klara vatten och sina långa kalla vintrar vilket är ett perfekt klimat för sake-bryggning.

– Att äntligen kunna servera vår alldeles egna sake på Yasuragi, är något vi arbetat för länge. Det här blir en fin förstärkning av vårt japanska koncept, särskilt som vi har skapat en fantastisk miljö i vår nya Sake Bar Totoro. Här har vi skapat känslan av en Izakaya-bar i Tokyo och att då kunna servera en egen sake är helt rätt, säger Marcello Rizzo Prux, bar- och dryckeschef på Yasuragi.

Drycken kan avnjutas kall, som den är, eller tillsammans med små japanska tilltugg i sann Izayaka-anda.

– Jag vill att så många människor som möjligt skall få chansen att prova denna fantastiska dryck, därför har jag valt en sake av absolut högsta kvalité. En mjuk kropp med flirtig fruktighet som balanserar med finstämda dofter av anis och alpblommor, allt i en modern och stilfull flaska,  kommenterar Dan Jay Olsson.

Text: Sarah Djerf