Så här gör du mumsiga gyllene ägg – scrambled innan de lämnar skalet

Sugen på att sätta guldkant på påsken? Pröva japanska fuwatoroägg! Eller som vi säger på ren kocksvenska: ”ägg skramlade i sitt eget skal”.

Annonsen laddas.

1. Allt du behöver är ett tröjärm eller strumpbyxeben att lägga ägget i.

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

2. Det kan vara bra att hålla ägget på plats med snören eller gummisnoddar (och att använda en tröja du inte är alltför fäst vid).

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

3. Nu: skoj för hela familjen! Snurra så att tyget tvinnas – och dra snabbt isär. Upprepa ett tiotal gånger. Ägget får spinn och gulan slås sönder.

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

4. Sätt en ficklampa mot ägget för att se om det är klart att kokas.

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

5. Koka!

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

Gillar du mellanhårt? Lägg ägget i en kastrull med ljummet vatten och låt koka upp. När det börjar koka: sätt en timer på 6 minuter. Kyl sedan med iskallt vatten, för lättskalad äggstravagansa!

Fuwatoro ägg, scrambled eggs i sitt eget skal.

Lösare ägg kan även gröpas ut, som i det japanska originalet här nedanför. Smaklig måltid!

LÄS OCKSÅ: Såhär gick det när Allt om Mat testade att göra gyllene ägg i skalet.